İş görüşmesine giren bir kişi, yakında karşısında bir robotla karşılaşabilir. Yazılım algoritmaları sayesinde robotlar, bir adayın yüz ifadesi, sesi ya da kullandığı kelimeler gibi faktörlerle işe uygun olup olmadığına karar veriyor.
Bu video için yapılan yorumlardan bazıları:
- "İnsanı iş görüşmesinde şekilden şekile sokmaya çalışan bu kapitalizm vahşeti"
- "Şirketler en iyi elemanı bulmak için gösterdikleri çabayı, asla o elemanı elinde tutmak için göstermezler."
- "Böyle yaparak insan evrim sürecine müdahale etmiş oluyor. Evrimi kendi lehine çeviriyor. İleride suça yatkın insanları falan da işe almazlar bu teknoloji sayesinde. suçu tetikleyen gene sahip insanların soyu tükenir. Gattaca gerçek oluyor. Dna ya göre maaş alırız artık"
- "Endiselenmeyin bu teknoloji tüm dunyaya yayilip oldukca yaygin ve populer olduktan sonra bile bizim ulkemize ulasmasi tartisilmasi yillari bulur hem de baya çok yil"
- "o değil de, yapay zekayı bu kadar geliştirmeleri doğru mu? Terminator filmi gerçek olur mu? Yapay Zeka insanlığa karşı"
- "Çok mantıklı. Algoritmaların ve yapay zekanın geliştikçe her alanda en kusursuz insanlardan bile daha iyi karar vereceğine güvenim tam. Yapay zeka insan eliyle yapılmış insan-üstü bir varlık, kanımca."
- "Yapay zekayı üretenler günlük hayatlarini, işlerini kolaylaştirmak,hizlandirmak ve lüks yaşam için insan gücüne alternatif bilimsel bir buluş olarak görüyorlar. Örneğin; Beş kişinin yapacaği işi bir robot yapiyor. Ayni zamanda bu beş kişini işsiz kalmasina neden olabilir. Sentetik insana geçiş sistemi, insan türünü dünyada kitlik, sefalet, açliğa hatta hayatta kalmak için insanlarin birbirini yok etmesine kadar götürebilir."
- "yarım saatlik bir görüşmede 200.00 bin veri"
- ""Dünyayı yokedemeyeceği gibi tüm sorunları da çözemez." Sanatçı ona bu yetenekleri kazandırırsa neden bunları yapamasın?"
- "İnsanın kendisini değersiz hissetmesinin bir sonucu bu. Kendi eserlerimizin kölesi olmaya değer mi bilemiyorum."
- "Duygularını kontrol edebilen ve iyi yalan söyleyen işi alır. Yapay zekayı kandırabilir. Bunu öğreten başka iş sahası açılır."
- Sorulari çalıp, eş dost akraba torpili yapmayacagindan gelistrilip, homosapienleri kendi aralairinda sıralaması veri olarak kabul edilebilir.