9 Ekim 2018 Salı

KODLAMA NEDİR? NE İŞE YARAR? Sürpriz Konuk ile Scratch Kodlama Kapışması

Bu videomuzda kodlamanın ne olduğunu, ne işe yaradığını çok da detaya girmeden eğlenceli bir şekilde anlatmaya çalıştık. Sonrasında sevgili (Sürpriz) konuğum Kadircan'la beraber belki de YouTube'da hiç yapılmamış bir şeyi denedik ve Kodlama Challenge yaptık. Umarız beğenirsiniz;) Videoyu beğenmeyi, abone olmayı, oyunları test etmeyi ve oylamayı unutmayın!
Görüşürüz. Adsız Sayı Tahmin Oyunu: https://scratch.mit.edu/projects/250780754/ Öksüz Sayı Tahmin Oyunu: https://scratch.mit.edu/projects/251196155/ Sevgili Kadircan'ın geliştirdiği keyifli uygulama Scode ile Kodlama Öğren!
http://bit.ly/scodeapp

 

KODLAMA HAKKINDA 8 BİLGİ 1- Kodlama diğer adıyla programlama, bilgisayara, cep telefonuna, tablete ya da elektronik devrelere hatta robotlara ihtiyaçlarımızı karşılaması için neler yapacağını kendi dilinde anlatmaktır. 2- Kodlama, bilgisayar yazılımları, uygulamalar ve web sitelerini oluşturmanızı mümkün kılan şeydir. Yani kullandığınız internet tarayıcınız, işletim sisteminiz, telefonunuzdaki uygulamalar, facebook ve şu an bizi izlemekte olduğunuz Youtube kodlar ve kodlama yardımıyla çalışır. 3- Bugünkü bilgisayarlara ilham veren ilk karmaşık makineler 19.yy da üretildi. İngiliz matematikçi Ada Lovelace’ın Analitik Motor için hazırladığı algoritma, bir makine tarafından çalıştırılması amacıyla hazırlanmış ilk yazılım olarak kabul ediliyor. Bu yüzden Ada Lovelace’a dünyanın ilk yazılımcısı diyebiliriz. 4- Üzerine kod yazılan ilk bilgisayar ise, 1946 yılında ABD Ordusu tarafından geliştirilen ve onluk sayı tabanına dayalı olan ENIAC’tır. ENIAC genel kullanım amaçlı ilk elektronik bilgisayar unvanına sâhiptir ve 0 -1lerle yani makina diliyle programlanmıştır. 5- Kodlama dilleri seviyelerine göre ayrılır ve her biri kendi içinde farklı metotlar barındırır. Dillerin seviyeleri zorluk kolaylık ya da yeteneklerine göre değil, insan diline yakın olup olmamalarına göre tanımlanır. Assembly gibi Düşük seviyeli diller makine diline daha yakınken, Visual Basic gibi yüksek seviyeli diller insan diline daha yakındır. Bunların haricinde herkesin ismini duyduğu C ,C++, C#, Java gibi diller de orta seviyeli olarak tanımlanır. 6- Kod yazmanın yaşı yoktur. 5 yaşında Scratch jr ile kodlama yapan da var, 61 yaşında mesleğini kod yazarak devam ettiren de. Ayrıca kodlama yapmak için bir bilgisayara da gerek yok. Bugün telefon ve tablet üzerinden de kodlama yapılabiliyor. Fakat profesyonel anlamda kodlama yapmanız gerektiğinde artık bir bilgisayara ihtiyacınız muhakkak olacaktır. 7- Kodlamaya başlamadan önce, algoritma hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Kod yazıp, bilgisayarın yapmasını istediğimiz şeyleri anlatırken, bunu belli bir sırayla ve bir düzen içerisinde yapmamız gerekir. Eğer komutların sıralaması yanlış olursa istediğimiz sonucu alamayız. 8- Artık teknolojinin nimetinden faydalanmak isteyen her ülke, müfredatında “kodlama eğitimine yer veriyor, üniversiteler her bölümden öğrencilerin faydalanabileceği seçmeli dersler koyuyor, şirketler çalışanlarının kendisini geliştirmesi için “ kodlama eğitimine yönlendiriyor. İster 7 yaşında olun, ister 70 yaşında olun, herkesin anlayabileceği bir kodlama eğitimi mevcut. Kod yazmayı öğrenmek için bir kitap alabilir, eğitimlere katılabilir ya da videolarımızı izlemeye devam edebilirsiniz.

Leonardo Da Vinci'nin İcadı Mühendislik Harikası 3 Sistem

http://ercanbozkurt.blogspot.com/2018/09/muhendislik-harikasi-da-vinci-urunleri.html

Arduino nedir? Ne işe yarar? Kimdir bu adam? Örnek Arduino Projesi

http://ercanbozkurt.blogspot.com/2018/09/arduino-nedir-ne-ise-yarar-kimdir-bu-arduino.html

Hayatımızı Kolaylaştıran 5 Asistan Robot

http://ercanbozkurt.blogspot.com/2018/09/hayatimizi-kolaylastiran-5-asistan-robot.html

Eğlenceli Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) Uygulamaları

http://ercanbozkurt.blogspot.com/2018/10/eglenceli-artirilmis-gerceklik-augmented-reality-uygulamalari.html

Kodlama nedir? Ne işe yarar? Sürpriz Konuk ile Scratch Kodlama Kapışması

http://ercanbozkurt.blogspot.com/2018/10/kodlama-nedir-ne-ise-yarar-scratch-kodlama-kapismasi.html

Hiç yorum yok: