2 Ekim 2018 Salı

Eğlenceli Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) Uygulamaları

Bu hafta Ali ile birlikte birbirinden farklı 4 artırılmış gerçeklik uygulamasını test ettik. Aslında leo AR haricinde diğerlerine uygulama yerine oyun demek daha doğru olur. Biz çekimleri yaparken çok eğlendik umarız siz de eğlenirsiniz ;)
İyi seyirler:)



"Augmented Reality (Artırılmış Gerçeklik) içinde yaşadığımız dünyadaki bilgilerin bir araç vasıtasıyla elde edilen görüntü ve/veya bilgilerle bir araya getirilerek bir amaç için zenginleştirilmesi anlamına gelmektedir. Gerçek dünyanın kamera ile görüntüsünün alınması sırasında, gerçek dünya üzerinde önceden belirlenmiş olan hedef noktalara, bilgisayarda hazırlanmış olan  materyallerin belli noktalarından bağlanması ve oluşan sonucun yazılımlar vasıtasıyla yorumlanarak çıktı görüntünün eşzamanlı olarak alınmasıdır.

“Augmented Reality” kavramı Türkçe’ye “Zenginleştirilmiş Gerçeklik” ya da “Artırılmış Gerçeklik” olarak çevrilmektedir. Augmented Reality sayesinde istenilen herhangi bir şey, örneğin; mobil cihaz ya da bilgisayardaki bir kamera aracılığıyla, gerçek dünyada pozisyonlandırabilir ve işlevsel hale getirebilmektedir.

2 veya 3 boyutlu çizimler, fotoğraflar, yazı, ses vb. her türlü bilgi bu materyalleri oluşturulabilmekte ayrıca bunların kombinasyonları da birlikte başarılı bir şekilde çalışabilmektedir. Siz de geleceği günümüze getirmek istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçin, firmanız ve sektörünüze özel olarak augmented reality teknolojisini kullanabileceğinizi size anlatalım bu sayede ülkemizde bu teknolojiyi çok sınırlı sayıda kullanan firmalardan biri olmanın ayrıcalığını yaşayın.

Günümüzde cep telefonlarının gelişmesiyle yavaş yavaş öğrenmeye başladığımız Artırılmış Gerçeklik, aslında her gün gerçekleştirdiğimiz bir eylem de denilebilir. Akıllı telefonunuz vasıtasıyla bulunduğunuz ortamın fotoğrafını çekmeniz ve çektiğiniz bu fotoğrafa çeşitli bilgiler ekleyerek sosyal medya platformlarında paylaşmanız, aslında internete “çoğaltılmış bir gerçeklik” eklemeniz demek. Ancak bu örnek Artırılmış Gerçeklik’in kesinlikle bu kadar sıradan bir teknoloji olduğu anlamına gelmiyor. Aslına bakarsanız henüz bir şey görmüş değiliz. Artırılmış Gerçeklik’in sunduğu özellikler dijital dünyada eşi benzeri görülmemiş bir fayda ve eğlence sağlayabileceği gibi, geleceğin akıllı ev, araba hatta fabrikalarının inşa edilmesinde de öncü teknolojilerden biri olacak. Artırılmış Gerçeklik hayatımıza birkaç yıl içinde iyice adapte olacak. Fabrika ve işyerlerinde, teknisyenler donanımları kontrol ederken ellerindeki tablet bilgisayarla makinelerin önlerinden geçmeleri yeterli olacak. Kısaca, cebimizdeki, elimizdeki ve gözümüzdeki ekranlarda gerçeklik sadece bir görüntü olmanın ötesine çıkacak ve bir gün ev ve ofislerimizdeki camlar, aynalar, belki de duvarlar birer Artırılmış Gerçeklik panosuna dönüşecek."

kaynak :
http://www.regisapp.com/augmented-reality-nedir

AR Dragon (iOS):
https://itunes.apple.com/us/app/ar-dragon/id1270046606

AR Basketbol:
https://itunes.apple.com/us/app/ar-sports-basketball/id1278231813

Ghosts 'n Gun:
https://itunes.apple.com/us/app/ghosts-n-guns-ar/id1312708394
Leo AR:
https://itunes.apple.com/us/app/leo-augmented-reality-app/id1286981298


Videoyu beğenmeyi ve abone olmayı unutmayın! Görüşürüz ;)


Leonardo Da Vinci'nin İcadı Mühendislik Harikası 3 Sistem

http://ercanbozkurt.blogspot.com/2018/09/muhendislik-harikasi-da-vinci-urunleri.html

Arduino nedir? Ne işe yarar? Kimdir bu adam? Örnek Arduino Projesi

http://ercanbozkurt.blogspot.com/2018/09/arduino-nedir-ne-ise-yarar-kimdir-bu-arduino.html

Hayatımızı Kolaylaştıran 5 Asistan Robot

http://ercanbozkurt.blogspot.com/2018/09/hayatimizi-kolaylastiran-5-asistan-robot.html

Eğlenceli Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) Uygulamaları

http://ercanbozkurt.blogspot.com/2018/10/eglenceli-artirilmis-gerceklik-augmented-reality-uygulamalari.html

Kodlama nedir? Ne işe yarar? Sürpriz Konuk ile Scratch Kodlama Kapışması

http://ercanbozkurt.blogspot.com/2018/10/kodlama-nedir-ne-ise-yarar-scratch-kodlama-kapismasi.html

Hiç yorum yok: