20 Temmuz 2018 Cuma

Yapay Zeka nedir?


Yapay zeka, bir bilim dalıdır. Makinelerin, karmaşık problemlere insanlar gibi çözümler üretmesini sağlamak ile ilgilenir.

Genellikle insan zekâsının karakteristiğini alıp, bilgisayarda algoritmalar aracılığıyla bu karakteristiğin uygulanması ile gerçekleştirilir.

İhtiyaçlara bağlı olarak, hangi etkiye karşı hangi akli tavır sergilenecekse, az veya fazla, esnek ya da etkili olacak şekilde uygun yaklaşımlar için eğitilebilir.

1 yorum:

Türkiye Yapay Zeka dedi ki...

Türkiye Yapay Zeka Platformu, 6 Kasım 2020 tarihinde İstanbul/Kağıthane’de kurulmuştur. Kurucusu Yapay Zeka Mühendisliği Öğrencisi Emirhan BULUT, yüksek ve benzersiz inovasyon fikri ile platformu dünyaya sunmuştur. İnsanların derin öğrenme ve makine öğrenimi üzerinde çalışmaları günümüzde oldukça arttı. Artan bu çalışmalar yapay zekanın kısa sürede oldukça gelişmesine sebep oldu. Türkiye’de bu anlamda çalışmalarımızı sürdürme gayretindeyiz. Dünya’da bağımsız olarak hızla gelişen teknoloji artık yapay zeka dünyasında büyük bir ivme ile kendini göstermektedir. Türkiye’de yapay zeka alanında gelişimin önemli boyutlarda olması nedeniyle Türkiye Yapay Zeka (Turkey Artificial Intelligence) hızla çalışmaktadır. Platformumuzun amacı, dünyada bulunan insanların yapay zeka alanında refahını artırmak ve insan hayatını kolaylaştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda platformumuz çalışmalarını dik duruşuyla devam ettirmektedir. Platformumuzun bir diğer kuruluş amacı ise, dünyada iyiliği artırmak, yapay zekanın kullanımını insanların hayatını kolaylaştırmak ve refahını artırmak için benzersiz projeler üretmektir. Yapay Zeka Mühendisliği Sıralama adı altında kurulan ilk ve tek yapay zeka platformudur. Yapay zekayı insan yararına geliştirmeyi teşvik etmektedir.