2 Temmuz 2018 Pazartesi

Maker Yaz Okulu Çocuklara Ne Sağlar?


Tüm dünyada dalga dalga gelişen Maker hareketi, çağın talep ettiği yeni üretim modelinin öncülüğünü yapıyor. Bu model, herkesin belirli bir teknik ve dijital bilgiyle elinin altındaki nesneleri kullanarak üretici olabileceğini savunuyor. Çoktan yaygınlık kazanmış bu perspektif, yalnızca yetişkinler için değil çocuklar için de ilgi çekici.

Maker hareketinin düzenlediği yaz okulları, geleceğin üretim modeliyle erkenden tanışmak isteyen çocuklar için kaçırılmayacak bir fırsat.

Çocuklar Maker yaz okulunda!

Maker hareketi, sürdürülebilir bir üretim modeli için yeni bir “birlikte yap” pratiği öneriyor. Bu öneri, yaratıcı enerjilerini somut üretimlere dönüştürmek isteyen çocuklar için ayrı bir değer taşıyor. Maker hareketi, uzmanlaşmaktan çok aktif öğrenmeyi, rekabetten çok paylaşımcılığı, kitap bilgisinden çok yaratıcılığı ön plana çıkartıyor.

Maker çocuklar, ellerinin altındaki nesneleri kurcalayarak yeni nesneler üretiyor, kendi hayal güçlerinde tasarladıkları oyunları programlıyor, hatta 3B yazıcı sayesinde kendi oyuncaklarını yaratabiliyorlar. Teoriden çok uygulamaya dayalı bu öğrenim sayesinde çocuklar geleceğin üreticileri olmaya hazırlanıyorlar.

Üreterek öğrenmek için Maker yaz okulu

Çırak Atölye’nin düzenlediği yaz okulu, çocuklara kodlama ve robotik becerilerini geliştirip uygulamaya geçirdikleri eğlenceli bir eğitim sunuyor. Maker yaz okuluna katılacak çocuklar, bir yandan algoritma bilgisi alırken bir yandan da Scratch, Makey Makey, Arduino gibi yazılım programlarıyla tanışıyor.

Maker yaz okulunun çocuklara bir diğer getirisi ise 3D yazıcılara odaklanan eğitim programı. Geleceğin Maker’ları Çırak Atölye’nin yaz okulunda yeni endüstri devriminin temel aracı olarak görülen 3B yazıcılarla çalışmayı ve tasarladıkları objeleri üretmeyi öğreniyor. Bu yoğun ama eğlenceli atölye programının sonunda çocuklar kendi projelerini tasarlayarak öğrendikleri bilgileri uygulama imkânı buluyor.

Böylece hem yaratıcılıklarını somut üretime geçirmeye erken yaşlarda başlıyorlar hem de teknik ve pratik bilgilerini geliştiriyorlar. Ayrıca Çırak Atölye, katılımcı çocuklara ‘Mühendis Olacak Çocuk’ kitap setini de hediye ediyor.

Geleceğin üretimini Maker hareketi, Maker hareketinin geleceğini ise bugünün çocukları belirliyor.
Siz de çocuğunuzun tüm dünyayı etkileyen bu üretim devrimiyle erken yaşta tanışmasını ve “yapmaya” başlamasını istiyorsanız işe Maker yaz okullarını araştırmayla başlayabilirsiniz.  Bu yaz çocuğunuzun Maker hareketiyle tanışmasını istiyorsanız, Maker Yaz Okulu tam size göre.

Hiç yorum yok: