28 Ocak 2013 Pazartesi

Türkiye’deki Uygulama Pazarı Yetersiz

Microsoft Türkiye’nin aylık değerlendirmelerinin ilkinde konuşan Tamer Özmen, kendilerinin de yetersiz kaldığını belirterek, “Uygulama geliştiricilere daha fazla destek vermeliyiz” dedi.



Bundan böyle her ay tekrarlanacağı belirtilen Microsoft Türkiye değerlendirme toplantısında konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, üst üste ikinci kez en fazla büyüyen ülke ünvanına sahip olduklarını vurguladı.

KOBİ’lerde yüzde 52 büyüme yaşandı
Özellikle KOBİ bölümünün hızla büyüdüğüne dikkat çeken Özmen ve Microsoft yöneticileri, Türkiye’de KOBİ alanında yüzde 52’lik büyüme kaydedildiğini açıkladı. Konuyla ilgili bilgiler veren Microsoft yöneticisi, “Türkiye’de farklı bir yola girerek 10 şehir belirledik ve iş ortaklarımıza doğrudan ulaştık. Onlar aracılıyla da KOBİ’lere doğrudan gittik. Bunu gerçekleştirdiğimiz şehirlerde KOBİ gelirlerinin yüzde 125 oranında arttığını gördük” ifadelerini kullandı.

“Açık Akademi’nin sonuçlarından henüz memnun değiliz”
Türkiye’deki uygulama geliştirme pazarının yurt dışıyla karşılaştırmasıyla ilgili sorumuzu yönelttiğimiz Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisi Selçuk Uzun iyimser mesajlar verirken, şu anda Windows 8 için haftada 35 uygulamanın Türkiye’den çıktığı bilgisini paylaştı. Toplamda 350 uygulamaya ulaşıldığını aktaran Uzun, Windows Phone 8 için daha iyi bir tablonun olduğunu belirtti.

Tamer Özmen ise dünyada 64 milyar doları bulan uygulama pazarında Türkiye’nin çok kötü durumda olduğunu belirtti. Açık Akademi projesiyle binlerce insana ulaştıklarını, bin 300’ün üzerinde geliştiricileri bulunduğunu aktaran Özmen, bu sayıya rağmen geliştirilen uygulamaların yetersizliğine dikkat çekti. Sıradanlık ekonomisine kapılıp giden uygulamalar üretildiğini dile getiren Özmen, kendi içlerinde de uygulama pazarının geliştirilmesi için çalıştıkları bilgisini verdi. Kamu tarafından beklentileri olmaması gerektiğini söyleyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü, kendilerinin de aralarında bulunduğu özel sektörün daha fazla destek vermesi gerektiğini vurguladı.
Evren Gülyaşar - 28 Ocak 2013
Kaynak: btnet.com.tr

Hiç yorum yok: