19 Temmuz 2011 Salı

.NET Sertifikasyon Sınavları Hakkında Sorulanlar

Bu aralar sıkça aldığım sorulardan aklımda kalanları bir araya topladım. Umarım işinize yarar.

Nasıl başvurabilirim?
Internet üzerinden (http://www.prometric.com), sınav merkezi seçip online olarak başvuru yapabilirsiniz. Ya da direkt olarak bir sınav merkezine gidebilirsiniz. İstanbul için, TCM'yi arayıp danışabilirsiniz.

Sınava girmek için kursa gitmeli miyim?
Hayır, herhangi bir kursa gitmeden de direkt olarak sınava başvurabilirsiniz. Fakat, konu üzerinde uzun zamanlı bir tecrübeniz yok ise, kursa gitmek daha doğru olacaktır.

Sınavdaki soruların zorluk derecesi nedir?
Sorular geniş bir yelpazeden geldiğinden, hazırlanmadan sınava girmek sizi hüsrana uğratabilir. Arada akıl çeldirici olabilecek soruların sayısı, sınav sonucunu etkileyebilecek kadar çok.

Sınav sonuçları ne zaman geliyor?
Sınav bittiği anda sonucu görebilirsiniz.

Sınavdan kalırsam tekrar girebilir miyim?
Evet, sınava tekrar girebilirsiniz. Çeşitli dönemlerde sınavdan kalan aday için ikinci bir şans tanınıyor. Bunu kullanarak, 2. sınavınızı ücretsiz veya %50 indirimli olarak alabilirsiniz.

Sınav ücreti ne kadar?
Güncel sınav ücretlerini Prometric web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Sınava hangi dilden gireceğimi seçebilir miyim?
Evet, C# ya da VB.NET dillerinden birini seçebilirsiniz. Benim sınava girdiğim dönemlerde Managed C++ da seçilebiliyordu ama halen bu seçenek var mı emin değilim.

Sertifikaların bir geçerlilik süresi var mı?
Aslında yok, fakat bir sonraki sürüm için sınavlar çıktığında artık sertifikanızı yenilemeniz gerektiğini söyleyebilirim.

Hiç yorum yok: