22 Eylül 2008 Pazartesi

Sobee'den İKV AÇIKLAMASI (İstanbul Kıyamet Vakti)

Öncelikle oyunumuzla ilgili uzun süredir yaşanan belirsizlikten dolayı siz oyuncularımızdan özür diler ve bu süre zarfında açıklama dahi yapamayacak kadar zor durumda olan Sobee ekibini anlayışla karşılamanızı ümit ederiz.

Zor koşullarda, gecemizi gündüzümüze katarak, inanılmaz özveri ve çabayla gerçekleştirdiğimiz, belki daha da zor koşullarda elimizden gelen desteği vermeye çalıştığımız ve siz değerli oyuncularımızın sahiplenmesi ile büyüyen İKV'mizin mevcut duruma düşmesine en az sizler kadar üzüldüğümüzü ama oyunun bu duruma düşmesinden kesinlikle sorumlu olmadığımızı bilmenizi isteriz.

İKV'nin mevcut durumunun bizim yeni projelerimizle hiç bir ilgisi yoktur, kaldıki geçmişte İKV geliştirilirken de Sobee başka ürünler çıkarabilmeyi başarmıştır (Bkz. Futbol Menajer, Kanava, Semih Saygıner'le BilardoMagic). İKV bugüne dek bizim için çok önemli bir proje olmuştur ve bundan sonra da ne olursa olsun öyle olmaya devam edecektir.

Oyunun yayıncısı Mynet ile yaşadığımız ve çözmeye çalıştığımız sorunlar malesef tam anlamıyla bir çıkmaza doğru gitmektedir.

Sobee olarak çözümsüz hale gelen bu süreçte elimizden gelen tüm çabayı gösterdiğimizi, çözüm yolları önerdiğimizi ancak Mynet’ in tutumu nedeniyle olumsuzluklar yaşandığını bilmenizi isteriz.

Oyunun Yönetimi ile ilgili aramızda oluşan çözülmez derecedeki farklı yaklaşım ve görüşlere, betadan beri sürekli olarak düzenli bir şekilde eklenti paketleri yayınlanması konusunda ısrarcı olmamıza rağmen bu konuda yaşanan aşırı gecikmeler ve belirsizlikler de eklenince İKV'nin mevcut duruma düşmesi kaçınılmaz olmuştur.

Biz duvar ustasıyız, duvarı örmek bizim sorumluluğumuz ama duvar için gerekli tuğla ve kumun tedariki Mynet'in sorumluluğu, kum ve tuğla olmadan duvarı yapmamız imkansız.

Avrupa'nın bir çok büyük ülkesinde bile olmayan bir oyun türünü ülkemize ve siz değerli oyuncularımıza kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Oyun geliştirmek oyun sektörünün önemli ama sadece bir unsurudur. Yayıncılık, satış ve pazarlama ayakları henüz oluşmamış, olgunlaşmamış bir sektörde böyle güzel bir oyunun bu duruma düşmesinden dolayı çok büyük üzüntü duymakta, yaşadığınız hayalkırıklığı, üzüntü ve isyanı en derin duygularımızla paylaşmaktayız.

Size İKV ile ilgili daha güzel bir haber veremediğimiz için özür diler, içinde olduğumuz durumu anlayışla karşılamanızı temenni ederiz.

Hepinize en içten sevgi ve saygılarımızla.

Önemli NOT: Lütfen mevcut durumdan İKV yönetim ve moderasyonunda bulunan bireyleri hedef almayın ve onları suçlayıcı davranış ve yorumlardan kesinlikle kaçının. Mevcut durumdan bireyleri sorumlu tutmak yanlış olduğu gibi aynı zamanda çok büyük haksızlıktır. Lütfen fevri davranışlarda bulunmayın, bu tür davranışlar suç teşkil edebilir Teşekkürler.


Sobee Ekibi.

Hiç yorum yok: