16 Haziran 2017 Cuma

Google Blockly Games ile Algoritma Geliştirme

Puzzle bölümü Blockly Games ile hızlı bir tanışma yapmamızı sağlıyor. Bu bölüm Blockly'nin şekillerini ve kod bloklarının nasıl birleştiğini öğreneceğiniz ısınma bölümüdür.
Maze bölümünde programlamanın temel konularından döngüler ve karar yapılarına aşinalık kazanılacaktır. Çok kolay seviyeden başlayan labirent serüveni her bölümde daha da detaylı düşünmeyi gerektirecek şekilde adım adım algoritma kurma yeteneğinizi geliştirecek.
Bird bölümü karar yapılarını detaylı bir şekilde kurgulamayı öğrenerek program akışında karmaşık kararları koda dökmeyi öğrendiğiniz bölüm olacak.
Turtle bölümünde döngüleri daha detaylı bir şekilde öğrenmiş olacaksınız. Bu bölümde iç-içe döngüler kullanarak görseller çizebileceksiniz. Hazırladığınız sanat eserlerini dünyanın her yerinden arkadaşlarınızla paylaşmak çok kolay.
Movie bölümünde matematiksel eşitliklere giriş yapıyoruz. Matematik kullanarak animasyonlar hazırlayacağımız bu bölümde, oluşturduğunuz animasyonları herkes ile paylaşabilirsiniz.
Music bölümünde hem matematik hem de programlamada önemli bir yeri olan fonksiyon konusunu öğreneceksiniz. Müzik yaparken fonksiyon kullanacak ve müziklerinizi dünyanın her yerinden dinleyiciler ile paylaşabileceksiniz.
Pond Tutor bölümünde metin tabanlı programlamaya giriş yapılacak.  Bazı bölümlerde blok kodlama yaparken bazı bölümlerde ise JavaScript dilini kullanarak metin tabanlı kodlama aşinalığınızı artırabileceksiniz.
Pond bölümünde amaç; ister kod blokları, ister metin tabanlı Javascript dilini kullanarak en akıllı ördeği kodlamak.

Hiç yorum yok: