25 Mart 2011 Cuma

Japonlar da bozulmuş artık iyice

Şintaro İşihara - Tokyo Valisi (2011)
Musluk suyunda radyasyon olmadığını, halkına ispatlamak için bir bardak suyu, bir dikişte, iştahla içen Tokyo Valisi Şintaro İşihara, 1986 yılında yaşanan Çernobil faciası sonrası, radyasyonlu çay içen, dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı, Cahit Aral'ı hatırlattı.

Cahit Aral - Sanayi Bakanı (1986)

Fukuşima nükleer santralindeki sızıntı sonrasında, şebeke suyunda radyasyon oranları normal değerlerin üzerine çıktı ve bu durum halk arasında paniğe sebep oldu. Halkını rahatlatmaya çalışan Tokyo Valisi, Şintaro İşihara, 25 yıl önce de radyasyonlu çay içerek tartışma yaratan Cahit Aral'ın yöntemini seçti. (Bu adamların tercihi eskiden seppuku (Hara-kiri) olurdu)

Hatırlar mısınız bilmem, 1986'da Çernobil olayından sonra, Karadeniz'de yetişen çaydaki radyasyon oranları yüksek çıkmıştı. Fakat, o dönem, Sanayi ve Ticaret Bakanı olan, Cahit Aral, radyasyondan dolayı imha edilmesi gereken çayların zararsız olduğunu ispatlamak adına, canlı yayında çay içmişti.

O dönem söylenenlerden bazı örnekler;
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral: "Artık çayınızı gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Zaten radyasyon kaynayınca geçiyor. Günde 20 bardak çay güvenli!"
- Başbakan Turgut Özal: "Radyoaktif çay daha lezzetlidir"
- Cumhurbaşkanı Kenan Evren: "Radyasyon kemiklere yararlıdır"

Sonuç;
Karadeniz'de, nedenini bile bilemedikleri kanserden, sevenlerini bırakıp, erkenden ölüp giden on binlerce insan.

Hiç yorum yok: