7 Mayıs 2009 Perşembe

C# 3.0 - Implicitly Typed Variables

C# 3.0 ile birlikte dil tarafında birçok yenilik geldi. Ana hedef olarak LINQ sorgularını desteklemek amacı ile gelen bu yeniliklerden birtanesi de (Implicitly Typed Variables) Bilinçsizce Türlendirilmiş Değişkenlerdir.

C# 3.0 ile birlikte, bizlere, veri tipi belirtmeden de değişken tanımlama imkanı sunuldu. var anahtar kelimesini kullanarak, veri tipini belirtmeden bir değişken tanımlaması gerçekleştirebiliriz. Derleyici veri tipinin ne olması gerektiğine karar verebilmek için değişkene yapılan ilk değer atamasındaki tipe bakar ve derleme esnasında uygun veri tipini seçerek derleme yapar. var, bir veri tipi değildir, sadece derleyicinin uygun veri tipini seçmesine yardımcı olan bir anahtar kelimedir; derleme işleminden sonra var anahtar kelimesi ile tanımlanmış değişken uygun bir veri tipi seçilerek derlenmiş olur. IL Code tarafında var anahtar kelimesinin bir karşılığı yoktur.

var anahtar kelimesi ile tanımlanan değişkenin veri tipi ilk atama anında belirlendiği için, tanımlama sırasında değer ataması da yapmamız gerekir. Bu andan sonra artık veri tipi belirlenmiş olacağından dolayı, değişken üzerine taşıyamayacağı farklı tipte bir değer ataması yapamayız.

1 yorum:

iltermutlu dedi ki...

paylaşım için teşekkürler... çok güzel anlatılmış.

ilteriş mutlu