27 Aralık 2008 Cumartesi

Windows VISTA üzerinde Visual Studio 2003 çalıştırmak

Bir arkadaşımın, vaktiyle Visual Studio 2003 kullanılarak geliştirilmiş olduğu server uygulamasına yeni özellikler eklemek için yardıma ihtiyacı oldu. Projenin Visual Studio 2008'e taşınmasını istemediği için yeniden VS2003 kurmaya karar verdik. Windows XP üzerinde gayet normal olarak çalışan Visual Studio 2003 maalesef aynı normalliğini Windows Vista üzerinde sergileyemedi.

Tam Virtual PC kullanarak Windows XP + Visual Studio 2003 kurmaya karar vermek üzereydik ki bir araştıralım dedik belki vardır bu işin bir çözümü. İyi ki de öyle yapmışız, MSDN'deki bu entry tam da bizim ihtiyacımızı karşıladı. Aynı problemi yaşayan olur mu bilmiyorum ama gayet kolay bir çözümü var bu işin:

Visual Studio 2003, Windows Vista üzerinde desteklenmiyor fakat kurulumu tamamladıktan sonra,  admin yetkileri ile çalıştırılabilir. Bunun için öncelikle kendi kullanıcınızı lokal makinadaki "Administrators" grubuna eklemeniz gerekiyor. Ardından Visual Studio kısayoluna sağ tıklayıp "Run as Administrator" seçeneği ile uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok: