15 Aralık 2012 Cumartesi

Windows 8: Windows Store Uygulamalarında Splash Screen Kullanımı

Geliştirmiş olduğumuz Windows Store uygulamalarında varsayılan olarak bir Splash Screen gelir.


Yukarıda bulunan ve varsayılan SplashScreen olarak kullanılan görsel, projemiz içerisinde Assets klasörü altında SplashScreen.png ismi ile yer alır.


Bu .png dosyası 620x300 boyutlarında transparan bir görsel barındırır. Uygulama açılırken gösterilen ekranın arkaplan rengi ve SplashScreen olarak tanımlanmış olan görsel Package.appxmanifest dosyasında tanımlanır ve yine buradan değiştirilebilir.


Bu değişiklikleri yapmak için öncelikle Solution Explorer içerisinden Package.appxmanifest dosyasına çift tıklayalım ve açılan ekranda Application UI sekmesine geçelim. Bu sekmede en aşağıda yer alan Splash Screen başlığının altında Splash screen seçeneği ile yeni bir görsel tanımlayabilir, Background color seçeneği ile de arkaplan rengini belirleyebiliriz.

Bu örneğimizde ben görsele dokunmuyorum ve sadece arkaplan rengini red olarak tanımlıyorum. Sizler isterseniz görseli de değiştirebilirsiniz.


Bu değişikliğin ardından uygulamamızı test etmek üzere çalıştırdığımızda, aşağıdaki gibi bir karşılama ekranı (Splash Screen) görüntülenecektir.


Arkaplan rengini tanımlarken direkt olarak renk adını yazmak yerine aşağıdaki gibi uygun RGB kodunu da belirtebiliriz.

Hiç yorum yok: