5 Aralık 2012 Çarşamba

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ CODE NIGHT ETKİNLİĞİ

7 Aralık Cuma gecesi, doğum günümü Trakya Üniversitesi Code Night etkinliğinde kutluyorum. :) Saat 22:00'da başlayarak, sabaha kadar kod yazıp Windows Phone ve Windows 8 uygulamaları geliştireceğiz. Arkaplanda Microsoft SQL Server ve WCF kullanan uygulamalarımızı gün ağarırken Windows Store'a göndereceğiz.

 
Burak Selim Şenyurt, TCM | Teknoloji Çözümleri Merkezi'nden Atilla Ersen Öztekin, ve ben Ercan Bozkurt, 50+ Zombi ile birlikte sabaha kadar kod yazıyor olacağız! Cuma gecesi Edirne'de görüşmek üzere.

Gece boyunca yiyecek ve içecek, sponsorlarımız tarafından sağlanacak olup, katılımcıların etkinliğe kendi bilgisayarları ile gelmeleri gerekmektedir. Desteklerinden ötürü, Microsoft, Kodlab, Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları, host.net.tr ve Redbull'a teşekkürler.


DEVELOPMENT TOOLS

Almak istediğiniz göreve göre bilgisayarınızda kurulu olması gereken geliştirme araçlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Windows Store (Windows 8) Uygulaması Geliştirmek için;
Windows 8 ve Visual Studio 2012

Windows Phone 8 Uygulaması Geliştirmek için;
Windows 8 ve Visual Studio 2012'ye ek olarak Windows Phone SDK 8.0
Sistem gereksinimlerine bir göz atmanızda fayda var.
http://winphonesdk.blogspot.com/2012/10/windows-phone-sdk-80-sistem.html

Windows Phone 7.1 Uygulaması Geliştirmek için;
Windows 7 veya Windows 8 ve Visual Studio 2010 SP1'e ek olarak Windows Phone SDK 7.1.1

WCF tarafında Servis Geliştirmek için;
Windows 7 veya Windows 8, Visual Studio 2010 veya Visual Studio 2012 tercih edebilirsiniz. Ek olarak verileri tutacağımız ortam olarak SQL Express 2008 R2 ya da SQL Express 2012 sürümünü kurmak gerekiyor.

Windows 8 kurulumu için Dreamspark Premium üzerinden ISO dosyasını edinebilirsiniz. Henüz hesabınız yok ise Windows 8'in 90 günlük deneme sürümünü de kullanabilirsiniz. http://ercanbozkurt.blogspot.com/2012/08/windows-8in-tam-surumune-ucretsiz-sahip.html
Windows 8 kurulumu için yeterli boş alanınız var ise, ikinci işletim sistemi olarak kurabilir ya da sanal bilgisayar olarak kurmayı tercih edebilirsiniz.

Visual Studio 2010 ya da Visual Studio 2012 için Express sürümler işinizi görecektir.

Ön hazırlık olarak Açık Akademi üzerindeki Windows Phone ve Windows 8 eğitimlerine göz atabilirsiniz. Windows 8 Eğitimlerini PDF olarak indirmek isterseniz, http://ercanbozkurt.blogspot.com/2012/11/ack-akademi-windows-8-egitimi-pdf.html linkini kullanabilirsiniz.

PROJE FİKİRLERİ
Etkinlik öncesinde proje fikirlerinizi de düşünmeniz güzel olur. Fikir vermesi açısından uygulama konuları;

Hastahane, Kan Bağışı, Taksi, Otel, Tatil, Rezervasyon, Sağlık, Magazin, Televizyon, Medya, İlan, İkinci El, Moda, Ekonomi, Harita, Finans, Borsa, Döviz, Sözlük, Kitap, Müzik, Burç, Astroloji, Otomobil, Oyun, Sağlık, Spor, Şehir, Vitrin, Arkadaş, Posta, Sanatçılar, Donanım, Teknoloji, Yazarlar, Yazar, Türkiye, Ülke, Dünya Gündemi, Üniversite, Siyaset, Lig Fikstürü...

Windows Mağazası'nın yeni kurulmuş olması, uygulama geliştiriciler için mükemmel bir fırsat! Uygulamanı yap gönder, sonrasında banka hesap hareketlerini izlemenin keyfini çıkar :)

ETKİNLİK YERİ
Amerikan Kültür Derneği Edirne Şubesi
Şükrüpaşa Mahallesi Şehit Lütfü küçük yoğurtlu caddesi 14.sokak no 11 (Ayçiçek Kavşağından 100 metre ileride).. Krokiyi aşağıda bulabilirsiniz.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çoooook gitmek istedim ama çok uzak geldi :(