1 Mart 2012 Perşembe

Windows Phone SDK 7.1.1 Update - CTP

Bildiğiniz gibi Nokia geçtiğimiz günlerde düşük bütçeli cihazlardan Lumia 610’u duyurdu. Düşük bütçeli telefonlarda da iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayabilmek için işletim sisteminde önemli iyileştirmeler yapıldı ve güncellemeler yayınlandı. Bu iyileştirmeler sonucunda minimum sistem gereksinimleri 256 MB. Memory ve 7x27 işlemcilere kadar indirilebildi.

Windows Phone SDK tarafında da bu cihazlar için yapılan düzenlemeler sonrasında bir güncelleme yayınlandı. Böylece uygulama geliştiriciler, kendi uygulamalarının bu düşük bütçeli cihazlar üzerindeki yaklaşık performansını ölçebilecekler. SDK’nın güncelleme sürümü 512MB’lik emülatör için güncellemeler içerirken bir de 256MB’lik yeni bir emülatör ile geliyor.

image

ÖNEMLİ NOT: SDK’nın yeni sürümü henüz GO LIVE lisansı içermiyor. Bu sürüm ile geliştirilen uygulamalar şu an için Marketplace’e kabul edilmiyor. Bu yüzden bu sürümü uygulama geliştirme için kullandığınız ana makinanıza kurmanız tavsiye edilmiyor.

Son bir haberi daha bu yazıya sığdırarak yazımın sonuna geliyorum. Argentina, Indonesia, Malaysia, Peru ve Philippines yakın zamanda Windows Phone Marketplace’e kavuştular. Mart ayı içerisinde Marketplace’in, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 23 ülkede daha uygulama geliştirici ve kullanıcılar ile buluşması planlanıyor. Bu da yazılacak uygulamalar için %60 daha fazla potansiyel müşteri anlamına geliyor.

Kaynak: http://winphonesdk.blogspot.com/2012/03/windows-phone-sdk-711-update-ctp.html Open-mouthed smile

Hiç yorum yok: