15 Eylül 2011 Perşembe

FIFA 2012'de Türkiye Ligi yer alacak mı?



FIFA 2012'nin preview versiyonu, SporToto Süper Lig'deki 18 takımı da içeriyor.

Dünya satış listelerinde her zaman üstlerde yer alan ve her sene oyuncuların merakla yayınlanmasını beklediği oyun FIFA'nın 2012 sürümüne ait preview versiyonu Türkiye’de basına dağıtıldı. 30 Eylül 2011 tarihinde satışa sunulacak olan FIFA 2012’deki en büyük yeni özellik, oyun içerisinde sağlanabilen güçlü savunma özelliği.

Daha önceleri, oyunda Türk takımlarından sadece Galatasaray’ın yer alacağı yönünde dedikodular vardı. Basına dağıtılan preview versiyonu, bu dedikoduları sona erdirdi. 18 Türk takımını barındıran 2012 model bu oyunda, Süper Lig’deki en kuvvetli oyuncu, 100 üzerinden aldığı 84 puanla Alex De Souza oldu. Takımların kalitelerinin 5 üzerinden verilen yıldızlar ile değerlendirildiği FIFA'da, Beşiktaş ve Fenerbahçe 4 yıldız alırken, Galatasaray, 3.5 yıldızda kaldı.

Oyunun detaylarına değinmeden önce araya FIFA 2012'de atılan golleri ve oyundaki özel hareketleri gösteren bir video alalım. :)



2000'lerin ruhu geri geliyor;
Bu sene FIFA’da savunma senesi. FIFA 2012, Galatasaray’ın 2000 yılındaki taktiğini benimsemiş durumda. Rakiplerin üzerine pres yaparak, arka alanda boşluk bırakmadan kolayca müdafaa yapmak mümkün. Oyna yeni eklenmiş olan ‘contain’ adlı özellik sayesinde oyundaki rakibinizin çevre kontrolü yapmasını engelleyip, topu almanız mümkün. Bu yeni eklenen özellik sayesinde, yeni sürümde, rakibinizi topsuz alanda pas tuşunu kullanarak takip etmeniz, eskisi gibi işe yaramıyor. Bu sürümde, iki oyuncuyu aynı anda kontrol ederken, biri ile alan daraltıp, öteki oyuncu ile pres yapabilirsiniz.

FIFA 2012'de, taraftarların oyun içerisinde yaptıkları tezahüratlar, günümüze kadar yapılmış futbol oyunlarıarasında en iyi düzeyde hazırlanmış olan tezahüratlar olarak değerlendiriliyor. Oyunda, Türk takımları arasında yapılan maçlarda, ‘Saldırın saldırın saldırın, bu taraftar için saldırın’ tezahüratları rahatlıkla duyulabiliyor. Hücum tarafında FIFA 2012, eski FIFA oyunlarından büyük bir farklılık göstermiyor. FIFA 2012 içerisinde ara paslarile ilerlemek eskiye göre çok daha zor. Sıkı bir defans yaparak, kolayca ara pasları kesmek mümkün. Kısa toplarla pas yapabiliyor olmak, oyunculara büyük avantajlar sağlayabilir. Oyun içerisinde tek bir oyuncuyu yöneterek oynanan ‘Be a Pro’ modu FIFA 2011'den bir fark içermiyor. Electronic Arts bu bölüm üzerine pek eğilmemiş. Futbolcuların yüzlerinin modellemeleri de diğer futbol oyunları ile karşılaştırıldığında biraz geride kalıyor. Oyuncuların yüz modellerinde pastel renkler ağılıklı şekilde kullanılmış. Oyun içi grafikler ise serinin önceki oyunu ile büyük benzerlikler içeriyor, bu tarafta fazlaca bir geliştirmenin olduğunu söylemek mümkün değil. Oyunda ana menü sade bir biçimde tasarlanmışken, taktik menüleri oldukça dinamik bir tasarıma sahip. Career modunda önceki sürümlere göre daha fazla çeşit mevcut. Oyunu sadece menajer olarak oynayabileceğiniz gibi, menajer oyuncu ya da sadece bir oyuncu olarak da oynayabilirsiniz. Kısaca, şunu söyleyebiliriz ki, FIFA 2012 yeni sezona oldukça iyi hazırlıklarla gelmiş.

Fifa 2012 TV Reklamını aşağıda bulabilirsiniz:

Hiç yorum yok: