6 Nisan 2011 Çarşamba

Visual Studio 2010 Splash Screen nasıl değiştirilir?

Visual Studio 2010 Splash Screen

Visual Studio 2010 Splash Screen aşağıda belirttiğim yolda yer alan dosyadan okunuyor. Dosyayı yerinde bulamazsanız şaşırmayın, dosya ve klasör ayarlarınızda, gizli dosyaları görebileceğiniz şekilde bir değişiklik yapmanız yeterli olacaktır. Dosya uzantısı her ne kadar .dat olarak verilmiş olsa da, file header'ı okuduğumuzda bu dosyanın aslında bir .png dosyası olduğunu görebiliriz.

C:\ProgramData\Microsoft\VisualStudio\10.0\vs000223.dat

Kurulum sırasında otomatik olarak oluşturulan bu dosyayı silip de, Visual Studio'yu başlatacak olursanız, açılış sırasında, lisanslama bilgisi barındırmayan default splash screen görüntülenecektir.

Visual Studio 2010 Ultimate - Default Splash Screen
Visual Studio 2010 Ultimate - Default Splash Screen

Şimdi gelelim açılış ekranındaki bu görüntüyü nasıl değiştirebilecegimize; Bu noktaya kadar öğrendik ki bize lazım olan bilgiyi tutan dosya standard bir .png dosyası. Bir güzel haberim daha var; Bu dosya, üzerinde herhangi bir doğrulama yapılmadan, direkt olarak görüntüleniyor. Yani beğendiğimiz bir .png dosyasını rename edip, ilgili klasöre attığımızda amacımıza ulaşmış olacağız. Ayrıca, transparent PNG dosyalarını da kullanabiliriz. Aşağıda verdiğim örnek dosya ile bir deney yapabilir veya kendi dosyanızı hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Click For Meal

Hiç yorum yok: