4 Mart 2011 Cuma

Blogspot neden kapatıldı?

Blogspot, telif hakkı ihlalı gerekçesi ile, DigiTurk'ün şikayeti sonucunda, komple erişime kapatılmıştır.

Ülkemizde site kapatma olayları maalesef hergün yaşanan / yaşanabilecek olan normal bir olay haline gelmiştir.
DigiTurk'ün haklarını savunması tabii ki normal birşeydir, fakat içerideki birkaç blog yüzünden blogspot'un tümden kapanması da o derece anormaldir.

Bu kapatma işleminden etkilenen insanlar yalnızca telif hakkı bulunan ürünü bloglarında yayınlayan kullanıcılar değil maalesef. Gerek profesyonel, gerekse amatör çok sayıda blogger durumdan etkilenmiş halde. Deneyimlerini ve birikimlerini internet üzerinden diğer insanlarla paylaşan (paylaşmak isteyen) binlerce kullanıcı maalesef mağdur olmuş durumda.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yasaklanmasının nedeni iktidarın google den veya blogspottan fazla para koparamaması ve iktidara karşı olanların bol bol yazıp çizebildiği her türlü vasıtayı yok etmektir. Neden izinsiz video gösterimi değil; çünkü onun önlemini almak çok kolay bilerek almıyorlar ki bloglar bu tür açık versin, versin de kapatalım diye. Yoksa blogger anlaşma yapalım dedi, izinsiz yayınları telif hakkı barındıran ve o telifli kaynaktan gelen şikayeti devreye sokup başka yerde yayınlanması yasak yayınları kaldıralım dedi, gerekli alt yapıyla yardımcı olunup izin verseler işler çözülecek ancak akp herkesin para kazanmasını engelliyor, bir mağaza kaçak ürün sattı diye diğer mağazaların kapısına mühür vuruyorlar.

Akp teknolojiye ve medeniyete alışamadı, internet diye bişey var dünyanın bir parçası, herkesi hapse atıp dükkanına kilit vuracağına kendi kafanızdaki kilitleri açın.