1 Mayıs 2009 Cuma

Windows 7'nin Sürpriz Çıkış Tarihi

Acer'ın Avrupa genel müdürüMassimo D'angelo bilgisayarlarının 23 Ekim'den itibaren Windows 7 ile piyasaya sürüleceğini duyurdu – ve böylece Windows 7'nin piyasaya sürülme tarihini ağzından kaçırmış oldu.

Bu, Microsoft'un çıkış tarihini Ocak 2010 olarak duyurduğu Windows 7'nin üç ay içinde piyasaya sürüleceğinin bir işareti. Her ne kadar D'angelo Windows 7'nin çıkış tarihini söylemediğini iddia etse de sadece 23 Ekim ve sonrasında satılan bilgisayarlarında Windows 7 olacağını söylemek, bizce çıkış tarihini açıklamakla aynı. 

Eski deneyimlerimizden, 23 Ekim tarihinden bir ay öncesine kadar olan sürede alınacak bilgisayarlara Windows 7'ye ücretsiz terfi etme şansı verileceğini söyleyebiliriz. Ama bu bile Windows Vista'lı bilgisayarların yaz satışlarını pek yükseltmeyecektir.

Microsoft yetkilileri Acer'dan gelen bu açıklama ile ilgili yorum yapmasalar da Windows XP'nin OEM netbook üreticilerine Windows 7'nin genel anlamda yaygınlaşmasından bir yıl sonrasına kadar sunulmaya devam edeceğini bildirdiler.

Windows 7'nin nihai sürüm adayı (Release Candidate) 5 Mayıs'taMicrosoft'un internet sitesinden indirilebilecek. Kullanıcıları bu sürümü 2010 Haziranına kadar ücretsiz olarak kullanabilecekler.


KAYNAK: CHIP

1 yorum:

iltermutlu dedi ki...

Haziran 2010 a kadar mı kullanabileceğiz :))) ne güzel, o zamana kadar 1000 tane aktivasyon çıkar :)

ilteriş mutlu