26 Nisan 2009 Pazar

Yaratıcı Protez - USB Parmak

SkyTurk teknoloji sayfalarında gezerken 22 Mart 2009 tarihli bir yazı dikkatimi çekti buraya da yazmak istedim.

Finlandiyalı yazılım geliştirici Jerry Jalava, kopan parmağı yerine sıradan bir protez takmaktansa, yaratıcı bir çözüm geliştirdi.

Geçtiğimiz yıl motosikletiyle yaptığı bir kaza nedeniyle sol elinin yüzük parmağını kaybeden Finlandiyalı yazılım geliştirici Jerry Jalava, kendisini ameliyat eden doktorun esprisini ciddiye aldı ve kendine aynı zamanda USB bellek olarak kullanabildiği bir protez parmak tasarladı.

Kişisel blogunda konuyu açıklayan Jalava, sahip olduğu protezin vücuduna sürekli olarak takılı kalmayan, sökülebilen bir protez olduğunu belirtiyor. İhtiyacı olduğu zaman protezin ucundaki plastik kapağı kaldırdığını ifade eden Jalava, uzun süreli kullanıma ihtiyacı olmadığı zaman parmağını USB girişine yerleştirdiğini, uzun sürecek bir işlem sırasında ise protezi tamamen parmağından çıkardığını söylüyor.

Şu anda protezinin içinde Billix, CouchDBX ve Ajatus isimli yazılımları bulunduğunu belirten yazılımcı, geliştireceği yeni protezde RFID kartı bulunan ve parmak ucu çıkarılabilir bir model üzerinde çalıştığını söylüyor. Bu şekilde şirket içine girerken kullanmak zorunda kaldığı giriş kartını da taşımaktan kurtulabileceğini ifade ediyor.

Hiç yorum yok: