29 Ağustos 2008 Cuma

EI8 Beta 2'nin WinXP SP3 kullanıcılarına bir sürprizi var (Uninstall Problem)

Beta uygulamaların dertleri bitmiyor. Windows XP SP3 üzerine kurulan IE8 Beta 2, uygulamayı kaldırmak istediğinizde sorun çıkartabiliyor.

Eğer IE8 Beta 1 yüklü bir işletim sistemine IE8 Beta 2 kuruyorsanız bu problem yaşanıyor. Bu problemi yaşadığınızda, System Restore Point ile geri yükleme yapmanız mümkün. Eğer bu özelligi kapatmış ve kullanmıyor iseniz, önce IE8 Beta 1'i sisteminizden kaldırmanız ardından IE8 Beta 2 yi kurmanız gerekiyor.

IE8 Beta 1 yüklediğiniz SP2'li Windows XP'nizin üzerine SP3 kurmuş iseniz, yapmanız gerekenler biraz daha can sıkıcı. Önce Windows XP SP3'ü uninstall edip, ardından IE8 Beta 1'i uninstall etmelisiniz. Sonrasında Windows XP SP3 ve IE8 Beta 2 kurulumları ile devam edilebilir.

IE8 Beta 1 üzerine WinXP SP3 kurulduğu senaryoda, IE8 Beta 2 kurulumu sırasında, IE8 Beta 2 için de WinXP SP3 için de uninstall imkanı olmayacağına dair bir uyarı görüntüleniyor. Bu uyarıya rağmen kuruluma devam edenler (next-nextçi gençler) zaten bu yazıyı okumasalar da olur. (Bu kısmı en başa yazmak lazımdı sanırım.)

Hiç yorum yok: