11 Nisan 2009 Cumartesi

Kullanıcılardan Windows 7 Değerlendirmesi

Daha önce Vista için düzenlenen memnuniyet anketi bu kez Win 7 için düzenlendi ve işte sonuçlar…

ChangeWave Research, artık piyasaya çıkmasına az bir süre kala, beta kullanıcılarına Windows 7‘yi sordu. Teste katılan kullanıcıların büyük kısmı ya bilişim sektöründe görev yapıyor, ya da bilişim konusuna oldukça hakim kişiler. Bu yüzden ChangeWave‘in bu araştırması profesyonellerin görüşünü yansıtması açısından önem taşıyor.

Daha önce 2007 yılında Vista ile ilgili de benzer bir anket yapan araştırma firması, o dönem kullanıcılara Vista‘yı nasıl buldukların sormuştu. Kullanıcıların sadece %10′u “çok memnun kaldım” diye cevap vermişti. Aradan iki yıl geçti ve soru aynı fakat bu kez işletim sistemi farklı. Üstelik cevaplar da oldukça değişmiş görünüyor. Ankete katılan kullanıcıların bu kez %44′ü aynı cevabı verdi. Katılımcıların %53′ü Vista ve Windows 7 ile ilgili görüşleri sorulduğunda Vista’yı hiç kullanmadan XP‘den Windows 7‘ye geçeceklerini söylediler.

Katılımcıların yorum da yazabildikleri ankette, Windows 7‘nin Vista‘ya göre daha az bellek ile daha hızlı çalıştığı, daha çabuk açıldığı ve XP tecrübesinin gelişmiş halini anımsattığı yorumu en sık karşılaşılan yorumlardan biri oldu.

Kaynak: DonanimHaberi.com

Hiç yorum yok: